• Nyitólap
 • Sakkedzés
 • Események
 • Hírek
 • Galéria
 • Kapcsolat • Hogyan legyek jobb sakkozó?

  Mi kell ahhoz, hogy valaki előrelépjen a sakkozás területén? Mindenki szeretne szintet lépni, versenyeket nyerni és szép partikat játszani, de az a kérdés mi hozhatja el a sikert?

  Összegyűjtöttem számotokra pár fontos dolgot, amit ha átgondolsz és betartasz lehetséges, hogy a 2020-as esztendő áttörést hozhat a sakkozás területén.

  1) Megfelelő megnyitási repertoár kialakítása (itt fontos a stílus figyelembevétele, a rutin és a szakmai megítélése is egy adott változatnak. Ajánlanánk itt egy szakember megkérdezését).

  2) Versenyzési terv és keret (Érdemes folyamatosan kipróbálni magunkat és 2-3 havonta legalább 1 versenyen indulni. Az itt szerzett tapasztalat segít tovább építkezni).

  3) Napi rutin kialakítása (az edződ segítségével alakíts ki egy bevett gyakorlási formát minden napra, és ha csak 20-30 percet, de legyen benne rendszeresség)

  4) Szakirodalom olvasása (meríts ötletet a legújabb sakk könyvekből és újságokból. Sakk könyvtárunk ebben is segít Önnek)

  5) Tűzz ki egy reális célt magad elé és adj rá magadnak időt elérni. (fontos, hogy ez motiváljon minket és segítsen az edzés közben is)

  6) Sakkozz minél erősebb játékosok ellen, így te magad is megerősödsz!

  Ha személyre szabott tanácsokat szeretnél kapni írj nekünk a centrumsakkiskola@gmail.com címre és mi segítünk. Fontos, hogy az első lépéseket szakembertől kapd meg így gyorsabb lesz a fejlődés is.

  Hajrá Centrum Sakkiskola!

  Juhász Ármin IM, FIDE Trainer


  Nemzetközi Sikerek!

  A Centrum Sakkiskola játékosai több nemzetközi sakkversenyen is részt vettek az utóbbi hónapokban. Született arany, ezüst és bronzérem is, plusz megmutattuk mire is képes az a sakkozó, aki keményen dolgozik.

  Főbb sikerek:

  Botlik Béla a 2nd 4NCL Spring Bank Holiday Congress verseny U2050 csoportjában holtversenyben első helyen végzett.
  Béla végig vezette a mezőnyt és veretlenül zárt. +25 Élő és 2200-as teljesítmény.

  Végeredmény

  Shen Yiyun a Polgár Judit Alapítvány által szervezett Global Chess Festival keretében szervezett rapidversenyen 100%-os teljesítménnyel lett első.

  Végeredmény

  Edzőink, Juhász Kristóf és Ármin remekül versenyzett Ausztriában, a legmagasabb osztályban veretlenül startoltak és így nagymesteri perfomanceot szereztek.

  Végeredmény

  A képen éppen Ármin sakkozik Ruck Róbert nagymester ellen, aki korábban ezüstérmet szerezett az olimpiai válogatottal. A játszma döntetlent lett 31 lépésben.


  Hatalmas siker a First Saturday versenyen!

  Gratulálunk Szalay-Őcsak Bánknak a 2019. májusi First Saturday FM csoport megnyeréséhez, ahol 10 játszmából 8 pontot ért el és ezzel 126 (!) Élő pontot nyert. A verseny legfiatalabb játékosaként sikerült lehagynia orosz és izraeli riválisait.

  A verseny részletes végeredménye itt található:

  Eredmény

  Edzői siker

  Egy remek hírt szeretnék veletek közölni. Mint tudjátok október 17-31 között kint voltam tanítványaimmal Görögországban az Ifjúsági Világbajnokságon. Míg ők sakkoztak én sem lazsáltam, hanem részt vettem a FIDE (Nemzetközi Sakkszövetség) Edzőképzésén, amit Grivas nagymester tartott. Fantasztikus élmény volt, sok új dolgot, technikát tanultam tőle és rengeteg tanáccsal látott el minket. A 7 napos tanulás után vizsga következett, amire minden este (miután a gyerekek már aludtak) tanultam. A megszerezhető legmagasabb edzői minősítést szerettem volna elérni.

  Örömmel újságolhatom el, hogy nekem lett a csoportból a legjobb a vizsgám, így FIDE Trainer lettem. A cím január 2.-tól lesz hivatalos a FIDE honlapján. Ezzel én vagyok Európában a legfiatalabb és az egész világon a második legfiatalabb, aki ezzel a magas edzői minősítéssel rendelkezik.


  Hatalmas sikerrel startol a Centrum Sakkiskola!

  Az MTK 130.születésnapja alkalmából szervezett snellversenyen, nemzetközi mezőnyben tarolt a három Juhász testvér.
  Kristóf és Ármin holtversenyben a 2-3.helyen végeztek az abszolút mezőnyben, Ágoston pedig 13 évesen a legjobb 18 éven alulinak járó különdíjat vehette át.
  Hatalmas megtiszteltetés volt számunkra, hogy a valaha élt legsikeresebb magyar sakkozó, a Nemzet Sportolója, Portisch Lajos adta át nekünk a díjakat. Sőt, a Nagymester azt mondta, hallott már a Juhász testvérekről, gratulált nekünk és további sok sakk sikert kívánt.

  Nagyon szépen köszönjük! Hajrá Centrum Sakkiskola!


  Megalakultunk!

  Megalakult a Centrum Sakkiskola, Magyarország legmodernebb sakkintézménye.

  Miért is vagyunk mi olyan különlegesek:
  • Legmodernebb módszerekkel tanítunk.
  • Weboldalunkon kidolgozott megnyitási jegyzetek kaphatóak.
  • Bárki számára elérhető sakk-könyvtár közel 200 friss szakkönyvvel magyar, angol és német nyelven.
  • Oktatóink Nemzetközi Mesteri és Magyar Ifjúsági Bajnoki címmel rendelkeznek.
  • Nálunk a fejlődni kívánó játékos érdekes, kihívásokkal teli, jó hangulatú edzéseken vehet részt, ahol a jutalmi rendszer miatt garantált a motiváltság.
  • Figyelünk játékosaink állóképességére, így szervezünk fizikai sporteseményeket is.

  Amennyiben úgy érzed fejlődni szeretnél, új dolgokat tanulni, bekerülni egy olyan csapatba, ahol örökre szóló barátságokat lehet kötni akkor itt a helyed! Tedd meg a következő lépést most és keresd fel edzőinket!